TEAMS/CLUBS

ТИМОВИ/КЛУБОВИ

 

Службата територијално е поделена на 5 станици во кои членуваат алпинисти,  планинари и ски инструктори во следните градои: Скопје, Штип, Струмица, Радовиш и Охрид. Тоа значи дека со јавување на било кој член од Службата за спасување вие исторемено ја мобилизирате целата потребана екипа. По правило прв на терен интервенира Тимот/Клубот кој што е најблизу до местото на несреќата, а по потреба се ангажираат и другите тимови.

Picture1Picture5Picture4 Picture3 Picture2